Je hebt problemen om je met een gewone auto te verplaatsen? Het openbaar vervoer gebruiken lukt niet en je kan geen beroep doen op de Minder Mobielen Centrale? Kortom, je hebt moeite om je te verplaatsen en geraakt niet meer waar je wil. Dan kan je gebruikmaken van RolMobiel.

Deze dienst brengt je van deur tot deur, zelfs met rolstoel. Zo wordt een familiebezoek, een raadpleging bij de dokter, een kappersbezoek of het bijwonen van een voorstelling opnieuw mogelijk. De aangepaste wagens hebben een rolstoellift of oprijramp en een verankeringssysteem waardoor je als rolstoelgebruiker in je rolstoel vervoerd kan worden.

Voorwaarde

Elke Olenaar met een mobiliteitsbeperking kan beroep doen op de RolMobiel.

Aanbod

De vrijwillige chauffeurs kunnen je elke dag tussen 6.30 uur tot 23.00 uur vervoeren, inclusief zon- en feestdagen. Je kan een rit van maximaal 150 km afleggen. Een begeleider kan gratis meerijden.

Reserveren

Reserveer je rit minimaal 2 werkdagen en maximaal 1 maand vooraf. Wens je een terugrit? Vermeld dit dan zeker tijdens de reservatie met het gewenste vertrekuur. Reserveren doe je telefonisch of via e-mail. Je rit is pas definitief na een bevestiging van de vervoersdienst.

Tarieven

Als gebruiker betaal je instapgeld en een tarief per kilometer. Dit tarief verschilt voor rolstoel- en niet-rolstoelgebruikers. Het tarief is verschillend naargelang het totaal aantal kilometers. Je betaalt enkel de kilometers die je zelf aflegt.

  • instapgeld: 2 euro;
  • tot en met 25 km: 0,65 euro/km voor rolstoelgebruikers, 0,85 euro/km voor niet-rolstoelgebruikers;
  • van 26 tot en met 50 km: 0,90 euro/km voor rolstoelgebruikers, 1,10 euro/km voor niet-rolstoelgebruikers;
  • vanaf 51 km: 1,65 euro/km voor rolstoelgebruikers, 1,85 euro/km voor niet-rolstoelgebruikers.

Vrijwilligers nog steeds welkom

Om het team te versterken, is Welzijnszorg Kempen nog op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Voel jij je geroepen om deel uit te maken van dit team? Als vrijwillige chauffeur rijd je rond met een aangepaste wagen waarmee je rolstoelgebruikers kan vervoeren. Hiervoor staan bij de dienst aangepaste wagens ter beschikking.

Info: Welzijnszorg Kempen, Dr. Van de Perrestraat 218a, 2440 Geel014 57 24 40,aanvraag.rolmobiel@iok.be